Siirry pääsisältöön

Stöd från Vanda till Anette Karlsson

Vanda svenska socialdemokrater stöder Anette Karlsson i riksdagsvalet våren 2019. Tidigare har Borgå svenska socialdemokrater, Strömforsin työväenyhdistys och Sibbo svenska socialdemokrater meddelat om sitt stöd till Karlsson. Under sin studietid bodde Karlsson i Vanda, Dickursby. Hon fick examen år 2014 till socionom från Laurea yrkeshögskolan. Under förra fullmäktigeperiod fungerade Karlsson som medlem i Vanda bildningsnämnd.

- Anette är en pålitlig person. Då hon lovat sköta en fråga, gör hon det. Jag har ofta imponerats av hennes energi och målmedvetenhet. Hon har en förmåga att ta människor på rätt sätt. Därför är det lätt att samarbeta med henne, kommenterar ordförande Mae Cedercreutz-Pesonen.

Anette Karlsson fungerar som vice ordförande för Finlands svenska socialdemokrater och som ordförande för Socialdemokratiska Kvinnor i Nyland. Hon är fullmäktigeledamot och medlem i stadsstyrelsen i Borgå. Karlsson jobbar på riksdagen som assistent för SDP:s vice ordförande, riksdagsledamot Ville Skinnari. Hon jobbar också som politisk rådgivare i Nordiska rådet.

- Det är glädjande att Anette får stöd också från Vanda. Det berättar om Anettes kunskap att samarbeta med andra. Hon klarar av att se stora helheter och hon förstår båda städernas och landsbygdens behov, konstaterar valchefen Ove Blomqvist och kampanjchefen Mikael Hiltunen.