Siirry pääsisältöön

Valtuustoaloite: Kouluruoka tutuksi valtuutetuille

Vuonna 2022 kouluruokakustannukset oppilasta kohden olivat Itä-Uudenmaan kunnista alhaisimmat Sipoossa (2,45 euroa) ja Porvoossa (2,80 euroa). Porvoon Steinerkoulussa käytetty summa oppilasta kohden oli 3,19 euroa. Kustannukset olivat hieman Porvoon kaupunkia korkeammat Loviisassa (3,14 euroa) ja Askolassa (3,94 euroa). Korkeimmat oppilaskohtaiset kustannukset olivat Pukkilassa (4,34 euroa), Lapinjärvellä (4,45 euroa) ja Myrskylässä (4,60 euroa).

Hyvinvointialueen valtuusto piti maaliskuussa kokouksen Sipoossa. Kokouksen yhteydessä tarjoiltiin valtuutetuille kouluruoka, joka oli kyseisenä iltana spagettia ja joko jauhelihakastiketta tai maissikastiketta. Kyseinen maissikastike ei vaikuttanut olevan ravinnoltaan sellainen, joka täyttää hyvän kouluruoan kriteerit. Sipoossa käytetään kouluruokaan hieman vähemmän rahaa kuin Porvoossa, mutta ero ei ole merkittävä.

On tärkeää, että valtuutetut saavat erilaisten kyselyiden ja palautteiden ohella aidon ja omakohtaisen tiedon siitä, millaista kouluruoka Porvoossa on. Siksi on tärkeää, että valtuutetut pääsevät maistamaan ja nauttimaan kyseisestä ruoasta kokoustensa yhteydessä.

Esitämme, että pääsääntöisesti leipä- ja hedelmätarjoilun sijaan valtuutetuille tarjottaisiin ennen valtuuston kokousta kyseisen päivän kouluruoka.

Anette Karlsson (SDP)
Elin Blomqvist-Valtonen (RKP)