Siirry pääsisältöön

Anette Karlsson nominerad till riksdagsvalskandidat

Borgå svenska socialdemokrater har nominerat Anette Karlsson till riksdagsvalskandidat 2023. Karlsson är borgåbo, områdes- och stadsfullmäktigeledamot samt stadsstyrelsens vice ordförande. I Borgå samlade Karlsson näst mest röster både i kommunalvalet och i välfärdsområdesvalet. I hela Östra Nyland fick Karlsson fjärde mest röster.

- Ortens invånare har gett mig ett stort förtroende i de senaste valen. Förfrågningarna om min kandidatur i riksdagsvalet har ökat. Jag har en stark vilja att arbeta för invånarnas gemensamma intressen. Med stöd av min familj är jag redo att ställa mig till förfogande som SDP:s kandidat i det kommande riksdagsvalet.

Karlsson har arbetat i riksdagen i mer än sex år. Hon fungerar nu som den socialdemokratiska riksdagsgruppens sakkunniga för tredje sektorn. Hon har tidigare varit specialmedarbetare för ett flertal riksdagsledamöter och ministrar, bland annat Ville Skinnari, Sirpa Paatero och Lauri Ihalainen. Karlsson är till utbildningen socionom (YH) och pol.kand., med inriktning på socialt arbete och juridik. Hon har som mål att ta examen i statsvetenskap till julen 2022.

- Vår förening gläder sig åt att Anette har lovat att ställa upp i det kommande riksdagsvalet. Östra Nyland behöver en riksdagsledamot och vi är övertygade om att Anette målmedvetet kan verka för områdets intressen i riksdagen. Hon är en aktiv och kunnig person. Hennes utbildning inom det sociala området gör att hon har en utmärkt förmåga att se saker ur ett mänskligt perspektiv, säger Jan Nyström som är ordförande i Borgå svenska socialdemokrater.