Siirry pääsisältöön

Stöd från Sibbo till Anette Karlsson

Sibbo Socialdemokrater rf stöder Anette Karlsson riksdagsvalet 2023. Tidigare har Karlssons egen partiavdelning Borgå svenska socialdemokrater nominerat Karlsson till kandidat i valet. Karlsson är borgåbo men hon har stark anknytning till Sibbo, då hennes man är hemma därifrån.
"Under årens lopp har Sibbo blivit bekant för mig, eftersom min mans närmaste släkt bor där. Vi njuter av sköna sommardagar i Kalkstrands fantastiska skärgård och jag brukar ta promenader med min vän i vackra Söderkulla. Det blir ibland också besök i Nickby, eftersom min mamma jobbar där", berättar Karlsson leende.

"Sibbo är en livskraftig kommun, dit folk gärna flyttar. Sådan ska den vara också i framtiden. Därför är det viktigt att staten kompenserar utgifterna till fullo som kommunerna fått hantera på grund av alla olika kriser vi har mött under den senaste tiden. Vi ska bygga ett gemensamt och livskraftigt Östra Nyland, som stärker hela regionens välmående och livskraft", konstaterar Karlsson.

Karlsson jobbar i riksdagen som den socialdemokratiska riksdagsgruppens sakkunniga i tredje sektorns verksamhet. Hon är vice ordförande för Östra Nylands välfärdsområdesfullmäktige och ordförande för den socialdemokratiska områdesfullmäktigegruppen.

"För vår region är det viktigt att det väljs representanter till riksdagen från de stora partierna. Vi är övertygade om att Anette kan föra Östra Nylands sak framåt i riksdagen. Hon är aktiv, har mycket god samarbetsförmåga och är kunnig och insatt. Därför vill ge vårt stöd till hennes inval i vårens riksdagsval", säger Tapio Virtanen, ordförande för Sibbo Socialdemokrater.