Siirry pääsisältöön

Liikuntaa ja sielun ravintoa

Kevät aurinko lämmittää jo ja lenkkipolut täyttyvät iloisista ihmisistä. Kiireisen arjen keskellä on ihanaa ottaa hetki itselle ja suunnata ulos luontoon. Porvoossa on paljon hienoja luontopolkuja ja ulkoilureittejä. Nämä ovat erittäin tärkeitä, sillä luonnon läheisyys elinympäristössä vähentää sairastavuutta ja lisää onnellisuutta.

Valitettavasti luonto ei kuitenkaan ole vielä kaikkien saavutettavissa. Tarvitaan esteettömiä reittejä, jotta ihmiset, joilla on liikuntarajoitteita pääsevät nauttimaan niistä. Olisi myös tärkeää mahdollistaa luonto näkövammaisille turvallisella tavalla. Luonnon kuuleminen ja haistaminen lisää hyvinvointia yhtä lailla kuin luonnon näkeminen.

Terveyden, hyvinvoinnin ja liikunnan edistäminen on kunnan vastuulla, ja tämä tehtävä korostuu entisestään. Kunta rakentaa liikkumaan kannustavan elinympäristön, joka puolestaan pidentää ihmisten ikää ja parantaa elämänlaatua.

Liikunnan lisäksi myös kulttuuripalvelut tuottavat hyvinvointia. Ihmisten harrastusmahdollisuuksien lisääminen tuomalla keilahalli, ulkoilmatapahtumat ja kulttuurikävelyt Porvooseen tulee olla tavoitteena tulevalla valtuustokaudella. Yksi merkittävä panostus on Kokonniemen liikuntakeskuksen edistäminen. Sen ohella tulee selvittää, voisiko Porvooseen saada virtuaalisen taidenäyttelyn, kuten Silja Metsola on kuntalaisaloitteella esittänyt.

Kannatamme kansallisen kaupunkipuiston opastusreittien parantamista ja penkkien lisäämistä, jotta jokaisella on mahdollisuus nauttia Porvoon kauniista luonnosta ja kulttuuriympäristöstä. Kansallinen kaupunkipuisto on aarre, jonka arvo meidän tulee hyödyntää Porvoon matkailussa.

Anette Karlsson, sosionomi (AMK)
kaupunginhallituksen jäsen (sd.)

Mikael Hiltunen, valtiotieteiden maisteri
ruotsinkielisen koulutusjaoston varapuheenjohtaja (sd.)

Porvoo

Kirjoitus on julkaistu 25.4.2021 Uusimaassa.