Siirry pääsisältöön

Päiväkoti Metsätähti tarvitaan

Porvoon Länsirannan keskivaiheille (Kultalistakadun varrelle) suunnitellaan kaavoituskatsauksen mukaan kymmenryhmäistä, eli 240 hoitopaikan päiväkotia. Kyseessä on marraskuun valtuustossa keskustelua herättänyt päiväkoti Metsätähti - Skogsstjärnan (entinen Näsin päiväkoti). Porvoon vuoden 2018 talousarvion mukaan sivistysverkkoselvityksen yhteydessä selvitetään voiko päiväkoti toimia yksityisenä palvelusetelipäiväkotina ja voitaisiinko investointi tehdä ulkopuolisella rahoituksella.

Silloin demariryhmä esitti, että päiväkotia ei toteuteta yksityisenä päiväkotina ja että sivistyslautakunta vielä tarkastelee päiväkodin kokoa ja selvittää alueen vuorohoitotarpeen. Valitettavasti valtuuston enemmistö ei ollut samaa mieltä - näin ollen kaupungin suurimman päiväkotiyksikön suunnittelu etenee kaavoituksessa ja päätöksen mukaan yksityisen toimijan etsiminen on virkamiesten työlistalla. Jatkossakin kaupungilla on vain yksi vuoropäiväkoti Toukovuoressa.

Tällä hetkellä Porvoossa on yhdeksän yksityistä päiväkotia, niistä kaksi ottaa suurempaa maksua (reilu 10 %) kuin mitä voimassa oleva palveluseteli, eli kunnallinen maksu on. Kaikilla perheillä ole mahdollisuutta valita kalliimpaa yksityistä toimijaa. Muun muassa siksi on erityisen huolestuttavaa, että keskeiselle paikalle suunniteltu kaupungin suurin yksikkö toteutettaisiin yksityisenä päiväkotina.

Näsin päiväkoti toimii tällä hetkellä väistötiloissa Kokonniemen alueella. Uuden päiväkodin on tarkoitus olla valmis vuonna 2020. Nyt kuitenkin sivistysverkkoselvitys viivästyy - ison selvityskokonaisuuden ensimmäinen osa on todennäköisesti valmis toukokuussa. Mitään päätöksiä päiväkodin tulevaisuudesta ei ole marraskuun valtuuston jälkeen tehty. Toivottavasti sivistyslautakunta käsittelee asiaa mahdollisimman pian, jotta päätökset saataisiin tehtyä ja väistötiloissa olevat lapset pääsisivät mahdollisimman pian hyvään ja uuteen päiväkotiin.

Anette Karlsson