Siirry pääsisältöön

Yhteinen huoli sairaaloiden tulevaisuudesta

HUS yhtymähallituksen kokouksen (3.10.) esityslistalla esitetään Porvoon ja Lohjan sairaalan yhteispäivystyksen lopettamista. Taustalla on HUSin merkittävä, noin 100 miljoonan euron talousvaje. Esitykset toimipisteiden lakkauttamisista ovat puutteelliset, eikä niiden kustannus- tai palveluvaikutuksia ole selvitetty – eikä näitä ole ainakaan esitelty missään. Porvoon sairaalan yhteispäivystyksen lakkauttaminen tarkoittaisi sekä itäuusmaalaisten että vantaalaisten palveluiden heikennystä.

Ei ole tarkoituksenmukaista ruuhkauttaa Peijaksen sairaalaa entisestään siirtämällä Porvoon sairaalan nykyisiä potilaita sinne. Lisäksi kyseinen toimenpide ei toisi esille nostettua säästöä, sillä sairaankuljetukseen tarvittaisiin muutaman miljoonan euron lisäpanostus. On sekä itäuusmaalaisten että vantaalaisten etu, että Porvoon sairaalan yhteispäivystys hoitaa myös jatkossa oman alueensa potilaat.

Entisenä vantaalaisena ja nykyisenä Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen päättäjänä toivon, että pystymme yhdessä toimimaan sen puolesta, ettei toimipisteisiin esitetyt leikkaukset toteudu. Olen vakuuttunut siitä, että meidän molempien alueiden palvelut heikkenisivät ja sellaisella lyhytnäköisellä päätöksellä ihmisten terveys ja jopa henki voisi vaarantua.

Anette Karlsson

Kuva: Itäväylä / Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen kuvapankki