Siirry pääsisältöön

Siirrettiinkö johtajien palkankorotukset vaalien yli?

Porvoon kaupunginhallitus (23.1.) päätti äänestyksen jälkeen äänin 7-6 palauttaa johtajasopimukset uudelleen valmisteltaviksi, ilman evästystä. Vaikuttaa vahvasti siltä, että RKP ja Kokoomus (yhtä lukuunottamatta) haluavat siirtää asian huhtikuun kuntavaalien yli, jotta palkankorotukset voidaan toteuttaa ilman pelkoa, että korotus vaikuttaa vaalitulokseen.
SDP, Vihreät ja PS olivat valmiita hylkäämään johtajien kohtuuttomat palkankorotukset tältä istumalta, sillä perusteita korotuksille ei ole. Sote- ja maakuntauudistus tulee toteutuessaan muuttamaan virkamiesten toimenkuvia, esimerkiksi apulaiskaupunginjohtajalta viedään uudistuksessa muun muassa kaavoitusasioita maakunnan vastuulle ja sote-johtajan tehtävän kuvaus muuttuu täysin. Lisäksi sivistysverkkoselvitys oli osoitus huonosta valmistelusta.
Minä en ymmärrä miksi johtajien palkkojen nostamisesta 500-700 eurolla kuukaudessa edes keskustellaan, varsinkin kun työntekijöiden palkkoja alennetaan kilpailukykysopimuksen turvin. Palkankorotusten sijaan tulisi keskustella virkamiesten onnistumisista ja kehityskohteista, sillä liikaa virheitä on tullut ilmi viime aikoina.
Anette Karlsson
Kirjoitus julkaistu 8.2.2017 Itäväylässä.