Siirry pääsisältöön

Kirje Anettelta

Pari viikkoa sitten tuttava kysyi, miksi olen ehdolla eduskuntavaaleissa, kun politiikalla on niin negatiivinen leima. Kysyjän mietinnät ovat tärkeitä, sillä valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta. Kansalaisten valtaa käyttävät kansanedustajat säätäessään lakeja ja päättäessään valtion talousarviosta. On aivan oikein, että vaateemme kansanedustajia kohtaan ovat korkeita. Järjestelmästä tulee kitkeä kaikki mahdollisuudet vallan väärinkäytöksille. Eduskunnan työskentelyn avoimuutta ja läpinäkyvyyttä tulee lisätä.

Työskentelin itse seitsemän vuotta sosialidemokraattisessa eduskuntaryhmässä ja tunnen sen myötä eduskunnan toiminnan hyvin. Kokemukseni kaupunginhallituksessa ja nyt myös Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella antaa minulle myös hyvän kuvan politiikan maailmasta. Politiikka ei aina ole mukavaa. Kritiikki kuuluu asiaan, sillä se pitää poliitikot rehellisinä. Rehellisyys ja avoimuus ovat minulle tärkeitä arvoja, ja niitä noudatan kaikessa toiminnassani.

Kysyjän näkemys ei myöskään yllättänyt minua, sillä mediassa näkyy valitettavan harvoin kokonaiskuvaa päättäjien työstä. Moni ahkera, asioita syvästi ajatteleva ja yhteistyökykyinen edustaja ei koskaan ylitä uutiskynnystä, sillä arvostelu, riidanhakuisuus ja kohahduttavat kirjoitukset ovat kiinnostavampia kuin rutikuiva fakta. Suomalaisten kannalta asioiden syvällinen ja monipuolinen arvioiminen on kuitenkin tärkeintä. Tieto, asioiden perusteellinen ymmärtäminen ja yhteistyö auttaa meitä tekemään oikeudenmukaisia ja parempia päätöksiä.

Politiikka on yhteisten asioiden hoitamista: halua muuttaa ja parantaa lähiympäristöä, omaa kotimaata ja koko maailmaa. Paremman huomisen turvaaminen kaikille, ennen kaikkea tuleville sukupolville, on syy sille, että minä tavoittelen paikkaa Suomen eduskunnasta. Sinulla on mahdollisuus auttaa minua tuomaan enemmän sydäntä, oikeudenmukaisuutta ja avoimuutta päätöksentekoon. Antamalla äänesi minulle, olet mukana tekemässä positiivista muutosta kanssani!

Anette Karlsson

sinun tuleva edustajasi Suomen eduskunnassa