Siirry pääsisältöön

Karlsson ja Virtanen maakuntavaltuuston demareiden johtoon

Uudenmaan liiton maakuntavaltuusto kokoontui tänään 5.10. ensimmäistä kertaa nyt alkaneella valtuustokaudella. Sosialidemokraattinen ryhmä valitsi porvoolaisen Anette Karlssonin valtuustoryhmän puheenjohtajaksi ja pornaislaisen Harri Virtasen varapuheenjohtajaksi. Sosialidemokraattinen ryhmä on maakuntavaltuuston toiseksi suurin ryhmä 14 valtuutetulla.

- On ilo toimia maakuntavaltuuston toiseksi suurimman ryhmän vetäjänä. Tulevalla kaudella meillä on paljon muutoksia ilmassa, kun hyvinvointialueet aloittavat työnsä. Maakuntavaltuustolla on myös edessä Uusimaa-ohjelman hyväksyminen. On tärkeää, että pystymme toimimaan sen puolesta, että koko Uusimaa kehittyy ja kasvaa kestävällä tavalla, Porvoossa kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtajana toimiva Anette Karlsson toteaa.

Uusimaa-ohjelman visio vuodelle 2030 on ”Reilusti edellä”. Se tarkoittaa ohjelman painopisteiden mukaisesti ympäristöviisasta, menestyvää ja onnellisten Uuttamaata. Tavoitteena on olla hiilineutraali maakunta, nostaa Uudenmaan TKI-menojen osuus viiteen prosenttiin maakunnan bruttokansantuotteesta ja saavuttaa Uudellamaalla 80 prosentin työllisyysaste vuoden 2030 loppuun mennessä.

- Maakuntavaltuuston työ on tärkeää ja se painottuu tulevalla kaudella ilmastopolitiikkaan, joka tukee alueen kuntien ja kaupunkien ilmastotoimia, sanoo Pornaisten kunnanvaltuuston puheenjohtajana toimiva Harri Virtanen.

Uudenmaan liiton ylin päätösvalta on 80 jäsenisellä maakuntavaltuustolla. Valtuuston jäsenet ovat Uudenmaan kunnanvaltuustojen edustajia.