Siirry pääsisältöön

Lapset ansaitsevat laadukkaan varhaiskasvatuksen

Uudenmaan Demarinaisten puheenjohtaja, porvoolainen kaupunginvaltuutettu Anette Karlsson haluaa kuntalaisaloitteen avulla varmistaa, ettei päiväkotien lapsiryhmiä kasvateta tulevalla valtuustokaudella. Nimiä kerätään aloitteeseen Porvoon markkinoilla 18.-19.5.2017.
– Lastentarhanopettajat ja hoitajat ovat uupuneita, käsipareja on jo nyt liian vähän. Laadukas varhaiskasvatus on muuttunut lasten säilyttämiseksi ja moni alan ammattilainen harkitsee alan vaihtoa. Tilanne on hälyttävä, sillä laadukas varhaiskasvatus on yksi parhaimmista keinoista ennaltaehkäistä nuorten syrjäytymistä ja radikalisoitumista, Karlsson kertoo.
Porvoon valtuusto päätti, että vuonna 2017 varhaiskasvatuspalveluiden päivähoitoryhmien koko säilyy entisellään, mutta uusien tilojen suunnittelussa käytetään suurempaa suhdelukua, eli kahdeksan lasta yhtä hoitajaa kohden. Suuremman suhdeluvun toiminnallisesta käyttöönotosta päätetään erikseen.
– Suhdelukua ei pidä missään nimessä nostaa, sillä hoitajat ovat jo nyt äärirajoilla. Maksamme vielä tänään lapsiin 1990-luvulla kohdistettujen leikkausten seurauksia. 1990-luvun virheitä ei tule toistaa.