Siirry pääsisältöön

Anette Karlsson viceordförande för FSD

Finlands Svenska Socialdemokrater FSD:s 102 kongress valde i dag, söndag, Borgåbon Anette Karlsson till FSDs 1. viceordförande för åren 2016-2017.
– Kongressen har varit lång och inspirerande, vi har behandlat många viktiga frågor. Jag är verkligen tacksam och glad över valet och jag ser fram emot samarbetet med nya ordförande Viktor Kock. De följande åren kommer säkert att vara intressanta och det är fint att få fortsätta de arbete för ett tvåspråkigt, mångkulturellt och rättvist Finland, säger Karlsson.
Karlsson, 27, är socionom och arbetar i riksdagen som assistent till riksdagsledamot Ville Skinnari och som politisk sakkunnig i Nordiska rådet. Hon har de senaste tre åren suttit med i FSDs styrelse. Tidigare var hon ordförande för den riksomfattande studerandeorganisationen Socialdemokratiska studeranden – SONK rf.
Karlsson och Eva Comét tävlade om FSD:s 1. viceordförandepost. Karlsson vann med rösterna 45-23. Karlsson och Kock tävlade om ordförandeposten. Rösterna delades jämt, 34-34. Kock vann med val av lott. Till andra viceordförande valdes Kyösti Kurvinen.
FSDs kongress hölls 24-25 oktober i Jakobstad.