Siirry pääsisältöön

Tuplapettymys Porvoon osalta

Porvoolainen kaupunginvaltuutettu ja –hallituksen jäsen Anette Karlsson (sd.) on pettynyt, ettei Porvoo ollut mukana Työ- ja elinkeinoministeriössä jatkovalmisteluun valittujen työllisyyskokeilualueiden joukossa. Kokeiluihin haki määräajassa yhteensä 30 kuntaa tai kuntaryhmää, joissa on mukana yhteensä 123 kuntaa. Porvoo oli yksi näistä kunnista. Hakemuksista 20 valittiin jatkovalmisteluun.

- Marraskuun valtuustossa neljännen etsivän nuorisotyöntekijän palkkaamista vastustaneet vetosivat juuri tähän työllisyyskokeiluun. SDP:n esitys hävisi valtuustossa äänin 26-25. Porvoo jäi ilman työllisyyskokeilua ja neljättä etsivää nuorisotyöntekijää. Tässä tilanteessa on pakko todeta, että pettymys on suuri, Karlsson kommentoi.

Työllisyyskokeilujen hakemuksia arvioitiin etukäteen ilmoitettujen reunaehtojen ja esitettyjen suunnitelmien toteuttamiskelpoisuuden perusteella. Toteuttamissuunnitelmasta arvioitiin muun muassa, kuinka toteuttamiskelpoisia ehdotetut toimenpiteet ovat, onko kokeilualueella tarjolla monialaista palvelua (esimerkiksi koulutus-, sosiaali-, ja terveyspalvelujen yhteensovitus työllisyyspalveluihin) ja millaisia työllisyysvaikutuksia kokeilusta olisi odotettavissa. Myös kuntien oman rahoituksen riittävyyttä arvioitiin.

- Nyt olisi tärkeää, että Porvoo ryhtyy yhdessä muiden Itä-Uudenmaan kuntien kanssa valmistelemaan toimintamalleja, joiden avulla voimme yhdessä vahvistaa alueen työllisyyskehitystä. Vaikka emme tällä kertaa päässeet mukaan kokeiluun, ei mikään estä meitä olemasta aktiivisia työllisyyden parantamiseksi alueella. Yksi konkreettinen keino Porvoossa on hakea valtiolta tukea neljännen etsivän nuorisotyöntekijän palkkaamiseen ja sen jälkeen löytää nuorisotoimen budjetin sisältä loput määrärahat palkkauksen toteuttamiseksi. Kyse on valtion tuen jälkeen kuitenkin melko pienestä, noin 10 000 euron summasta, Karlsson huomauttaa.