Siirry pääsisältöön

Stöd från Lovisa till Anette Karlsson

Strömforsin työväenyhdistys rf stöder Anette Karlsson i riksdagsvalet våren 2019. Tidigare har Borgå svenska socialdemokrater nominerat Karlsson till kandidat i valet. Karlsson är född i Liljendal och hon har fortfarande släkt i regionen.

- Anette har under flera års tid varit intresserad om Lovisa och jobbat för att bevaka lovisabornas intressen. Hon talar för Lovisa kärnkraftverk och hon är med i en arbetsgrupp som jobbar för östra kustbanan. Anette är en sådan person som man önskar att se i riksdagen och bevaka våra intressen, kommenterar ordförande Jari Kekkonen.

Anette Karlsson är student, media-assistent och socionom (YH). Hon har gått skola i Sävträsk i Liljendal samt i Kapellby i Lappträsk. Högstadiet gick hon i Lovisaneijdens högstadium. Nu är Karlsson fullmäktigeledamot och medlem i stadsstyrelsen i Borgå. Hon jobbar i riksdagen som riksdagsassistent till riksdagsledamot Ville Skinnari och som politisk rådgivare i Nordiska rådet.

- Det är fint att Anette får stöd också från Lovisa. Vi behöver riksdagsledamöter som känner till hela östra Nyland och är klara att jobba för vår regions invånares intressen. Anette är just en sådan person, kommenterar valchefen Ove Blomqvist och kampanjchefen Mikael Hiltunen.