Siirry pääsisältöön

Monipuolisempi kirjastoauto?

Sivistyslautakunta keskusteli kokouksessa (21.3.) uuden kirjastoauton hankkimisesta. Kirjastoauton hankkimisesta päätetään sivistystoimen investointien yhteydessä. On selvää, että jonkinlainen palveluauto tarvitaan tulevaisuudessa, mutta onko se perinteinen kirjastoauto, siitä tulisi keskustella. Maailma muuttuu ja sen myötä kaupungin tarjoamia palveluita on kehitettävä. On tärkeää, että kylissä asuvat ihmiset saavat erilaisia palveluita. Samaan aikaan on pohdittava, miten palvelut voidaan toteuttaa kustannustehokkaasti.

Nyt kun Porvoossa pohditaan uuden kirjastoauton hankkimista, tulee pohtia voisiko autossa olla kirjastopalveluiden lisäksi myös muita palveluita. Esimerkiksi Mäntsälässä on otettu käyttöön nuokkaribiili - eli kiertävä nuorisotila. Autosta löytyy erilaisia välineitä, kuten kuplafutis. Auto palvelee liikkuvana yksikkönä niin keskustaa kuin kyliäkin ja se voi parkkeerata paikalle myös erilaisiin tapahtumiin.

Osallistuin jokin aika sitten Kulttuuritalo Grandilla järjestettyyn Nuorten ääni -tapahtumaan, jossa nuoret saivat kertoa meille päättäjille toiveitaan. Nuorisotilojen tärkeys nousi esille useassa puheenvuorossa. Ilmeni myös, että kylissä ei ole kunnollisia nuorisotiloja. Lisäksi bussit kulkevat vaihtelevasti, joten kaikista kylistä ei pääse joustavasti keskustan nuorisotiloihin. Nuoret kertoivat, että heille on tärkeää, että kaupungista löytyy paikkoja, joissa voi oleskella ja vain “hengailla”. Nuokkaribiili voisi olla ratkaisu tähän toiveeseen. Toivon, että sivistyslautakunta yhdessä nuorisotoimen kanssa pohtivat, jos kirjastoautoon voisi yhdistää kiertävän nuorisotilan.

Anette Karlsson