Siirry pääsisältöön

SDP:n Anette Karlsson ehdolle aluevaaleissa

Porvoolainen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja Anette Karlsson (sd.) lähtee ehdolle tammikuun aluevaaleissa. Hyvinvointialuevaltuustot aloittavat työnsä maaliskuussa 2022 ja sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen järjestämisvastuu siirtyy hyvinvointialueiden tehtäväksi tammikuussa 2023. Karlsson keräsi edellisissä kuntavaaleissa yli 700 ääntä, mikä oli toiseksi eniten koko kaupungissa.

- Viime aikoina olen saanut paljon yhteydenottoja kotihoidon tilasta, terveyskeskuksen jonoista ja sosiaalityöntekijöiden jaksamisesta. Sosiaalialan ammattilaisena ja eduskunnassa työskentelevänä kansalaisjärjestötoiminnan asiantuntijana koen ehdokkuuden olevan ainoa vastuullinen teko, Karlsson sanoo.

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue muodostuu Uudenmaan maakuntaan kuuluvista Askolan, Lapinjärven, Loviisan, Myrskylän, Porvoon, Pukkilan ja Sipoon kunnista. Valtuustoon valitaan alueelta 59 valtuutettua.

- Hyvinvointialueet vastaavat alueen asukkaille tärkeistä palveluista, siksi on mielestäni tärkeää, että ihmiset kiinnostuvat näistä vaaleista. Ei ole yhdentekevää kuka päättää missä terveyskeskus sijaitsee, miten neuvolapalvelut järjestetään ja millaiset toimintaedellytykset esimerkiksi vapaapalokunnalla on, Karlsson luettelee.

Hyvinvointialueen tehtäviin kuuluu sosiaalihuollon palvelut, esimerkiksi vanhuspalveluiden kotipalvelu ja kotihoito, vammaispalvelut, oppilashuolto (koulukuraattorit, psykologit), lastensuojelu, päihde- ja mielenterveystyö, sosiaalityö, kasvatus- ja perheneuvonta ja terveydenhuollon palvelut, esimerkiksi terveyskeskusten palvelut, hammashuolto, erikoissairaanhoito sekä pelastustoimi.