Siirry pääsisältöön

Terveiset kaupunginhallituksen kokouksesta 5.11.2018

Terveiset kaupunginhallituksen talousarviokokouksesta. Nyt talousarvio lähetetään vielä valtuuston hyväksyttäväksi. Talousarviossa oli paljon hyviä asioita ja alla hieman tietoa muutoksista, joita teimme kokouksessa.

Lisäsimme yksimielisesti talousarvioon kirjauksen itäisen Porvoon kaksikielisestä sivistyskeskuksesta. Lisäksi talousarvion investointisuunnitelmaan lisättiin demareiden esityksestä (äänestys 7-6) määrärahoja itäisen Porvoon sivistyskeskuksen osalta vuodelle 2020. Toivon todella, että itäiselle alueelle saadaan kaksikielinen sivistyskeskus, sillä alueen sivistyspalvelut on turvattava. Tällä hetkellä Sannäs skolanin paviljonkirakennus on elinkaarensa lopussa ja molemmat koulut (Ilola ja Sannäs) ovat pian peruskorjaustarpeessa. Kestävä ja tulevaisuuteen katsova ratkaisu tarvitaan pian ja ensi vuoden aikana tulee selvittää miten se konkreettisesti toteutuu.

Demareiden aloitteesta talousarvioon lisättiin määrärahaa ”Mä liikun”-hankkeelle, jonka tavoitteena on auttaa nuoria löytämään heille sopivia tapoja liikkua, lisätä nuorten yksilöllisiä valmiuksia ja mahdollisuuksia liikkua enemmän sekä poistaa esteitä liikunnalliseen toimintaan osallistumiseen. Tämä oli todella hieno juttu!

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti hyväksyä Vasemmistoliiton tekemän esityksen xylitolpastillien tarjoamisesta päivähoidossa oleville lapsille. Tästä keskusteltiin jo viime vuonna, kun kaupungin ruokasuosituksia valmisteltiin. Nyt asia vihdoinkin toteutuu ja kaikki lapset saavat pastillit vanhempien taloudellisesta tilanteesta (tai muusta syystä, jonka takia pastilleja ei ole toimitettu päiväkotiin) riippumatta.

Vihreiden esityksestä ja SDP:n kannattamana talousarvioon lisättiin määrärahat (äänestys 10-2) Ohjaamon (paikka, josta nuori saa apua työhön, koulutukseen ja arkeen liittyvissä asioissa) työntekijän palkkaamisesta. Tämä oli hyvä päätös, sillä Ohjaamo tekee tärkeää työtä nuorten tukemiseksi eteenpäin elämässä.

Kirjastobussin hankinta hyväksyttiin RKP:n esityksestä äänin (8-5). Saimme tiedon, että esityksessä mainittu selvitys ei ehtisi valmistua vuoden aikana, jotta bussi voidaan hankkia ensi vuonna. Monipuolinen kirjastobussi voi tuoda lisäarvoa kaupungillemme ja erityisesti kylille. Odotan mielenkiinnolla selvitystä, sillä oli harmillista, ettei riittävän kattavaa selvitystä valtuuston tahdosta huolimatta saatu tänä vuonna. Kaupunkilaisten saatavilla olevat maksuttomat kirjastopalvelut ovat todella tärkeitä. Ja toimintaamme tulee kehittää tulevaisuuteen katsovalla tavalla.

Teimme pari kuukautta sitten Riitta Aholan kanssa aloitteen harrastusmahdollisuuksien lisäämiseksi Porvooseen (luettavissa kokonaisuudessaan tästä: http://www.anettekarlsson.fi/…/09/valtuustoaloite-lisaa.html

Kokoomuksen esityksestä päätettiin yksimielisesti lisätä talousarvioon lause, että keilahallitoiminnan saamista kaupunkiin edistetään aktiivisesti. Toivotaan, että myös muita harrastusmahdollisuuksia parantavia asioita saadaan mahdollisimman pian eteenpäin.

Kaupungin tiedote kokouksesta löytyy täältä 👇
https://www.porvoo.fi/kaupunginhallituksen-paatokset-5112018