Siirry pääsisältöön

Finlaysonin kampanja tervetullut!

Uudenmaan Demarinaisten puheenjohtaja Anette Karlsson pitää Finlaysonin naisten euro-tempausta tervetulleena tasa-arvotekona ja keskustelunavauksena.

- Tasa-arvo-ongelma ulottuu syvälle rakenteisiin. Tämä kampanja nostaa esiin pitkään jatkuneen ongelman, joka on Suomessa totta, ja johon ei ole tartuttu riittävän voimakkaasti. Toivottavasti tämä kampanja on yksi askel tasa-arvoisemman yhteiskunnan suuntaan, puheenjohtaja Anette Karlsson toteaa.

Finlayson ilmoitti myyvänsä syyskuussa naisille tuotteitaan 17 prosentin alennuksella. Alennussumma vastaa Tilastokeskuksen laskelmaa miesten ja naisten palkkaerosta eli siitä, että keskipalkkojen vertailun mukaan ”naisen euro” on 83 senttiä.

- Suomessa on enemmän korkeakoulutettuja naisia kuin miehiä. Koulutustason nousu ei kuitenkaan ole näkynyt naisten ura- ja palkkakehityksessä. Naiset tekevät enemmän osa-aikaista ja määräaikaista työtä sekä työskentelevät useammin matalapalkka-aloilla. Näin ollen heille kertyy vähemmän eläkettä ja köyhyys seuraa heitä hautaan saakka, Karlsson kertoo.