Siirry pääsisältöön

Itä-Uudenmaan Demarit tukevat Maarit Feldt-Rantaa

Itä-Uudenmaan ruotsinkieliset demarit toivovat, että SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta on käytettävissä puolueen presidenttiehdokkaaksi.
– Maarit on kaikin tavoin erinomainen presidenttiehdokas. Hänellä on vahva ulko- ja turvallisuuspoliittinen osaaminen, laaja tuntemus muista Pohjoismaista sekä vahvat sosialidemokraattiset arvot – solidaarisuus, tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus. Hän on juuri sellainen henkilö, jonka haluaisin nähdä maamme arvojohtajana, Itä-Uudenmaan ruotsinkielisten demareiden puheenjohtaja Anette Karlsson korostaa.
Maailman ja Suomen turvallisuuden suurimmat haasteet ovat seurausta maailmanlaajuisesta ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestämättömästä kehityksestä. Näihin haasteisiin voidaan vastata vain arvopohjalta, jossa ratkaisut rakentuvat kansainvälisyyden, solidaarisuuden ja avoimuuden varaan.
– Suomi tarvitsee presidentin, joka näkee poliittisen kehityssuunnan, ei vain Suomessa ja Euroopassa, vaan koko maailmassa. Jatkuvasti muuttuvassa ja epävarmassa kansainvälisen politiikan tilanteessa tarvitsemme presidentin, joka toimii eriarvoisuutta vastaan aktiivisesti niin kotimaassa kuin globaaleilla foorumeilla. Kaksikielisen maamme kannalta olisi myös erityisen hienoa, että ehdokkaanamme olisi nainen, joka on aidosti kaksikielinen, Karlsson painottaa.
Itä-Uudenmaan ruotsinkielisiin demareihin kuuluu Lovisa svenska socialdemokrater, Pernå svenska socialdemokrater, Borgå svenska socialdemokrater, Ernestas svenska socialdemokrater ja Sibbo svenska socialdemokrater. Puolueosastot ovat valmiita tukemaan Feldt-Rantaa ehdokkaaksi ja vaalikampanjassa, jos hän antaa tähän suostumuksensa.
Puoluehallitus päätti eilen, että ehdokasasettelu SDP:n presidenttiehdokkaaksi alkaa 12.6. ja päättyy 26.6. Jos ehdokkaita on useampia, järjestetään neuvoa-antava jäsenäänestys elokuussa 2017 puoluehallituksen erikseen päättämällä tavalla. Päätöksen ehdokkaaksi asettamisesta tekee puoluevaltuusto.