Siirry pääsisältöön

Värdigt beslutsfattande

Riksdagsvalsperioden fick ingen värdig avslutning. Regeringspartierna röstade ner reformer, riksdagsledamöter förhalade behandlingen av lagförslag och försvarsministern använde utrikespolitiken som slagträ i språkdebatten. Med tanke på politikens trovärdighet var de galna dagarna i riksdagen ett lågvattenmärke.
Finland befinner sig i ett utmanande läge – svåra prioriteringar väntar och behovet att göra strukturella reformer är stort. Den viktigaste framgångsmätaren under nästa valperiod är hur sysselsättningen utvecklas. Beslutsfattarna ska ha en förmåga att se stora helheter och uppvisa en beredskap att samarbeta. Man ska hålla fast vid överenskommelser och se till hela folkets bästa.
I riksdagsvalet 19.4 har folket möjlighet att rösta för förändring. Finländarna kan rösta för en politik där staten tar ansvar för sysselsättningen och jämlikheten i samhället. En politik där företagarnas socialskydd förbättras och arbetslivet utvecklas på ett humant sätt. Finländarna har möjlighet att lägga sin röst i urnan för en ny kandidat som är modig, sakkunnig och genuint intresserad. Jag vill använda din röst för ett rättvist Finland och ett livskraftigt Nyland.
Anette Karlsson
Texten är publicerad 13.4.2015 i HBL.