Siirry pääsisältöön

Anette Karlsson johtaa ruotsinkielisiä demareita Itä-Uudellamaalla

Ruotsinkieliset demarit Itä-Uudellamaalla valitsivat yksimielisesti sunnuntaina 18.8. Porvoossa Tolkkisten työväentalolla järjestetyssä vuosikokouksessaan porvoolaisen Anette Karlssonin jatkamaan puheenjohtajana vuonna 2020. Hallitukseen valittiin Kjell Grönqvist (Sipoo), Bengt Dahlqvist (Porvoo), Ove Blomqvist (Porvoo), Torbjörn Bergström (Loviisa) och Dorita Sjöholm (Loviisa).

Vahvempaa edunvalvontaa

Kevään eduskuntavaalien jälkeen itäisin Uusimaa jäi ilman omaa kansanedustajaa. Alueen mahdollisuudet vaikuttaa kansalliseen päätöksentekoon heikkenivät. Nyt tarvitaan entistä vahvempaa alueellista yhteistyötä.

- Sosiaali- ja terveysuudistus tulee vaikuttamaan meidän alueeseen monella tapaa. Ministeriö valmistelee yhdessä kuntien kanssa erillisratkaisua Helsingille ja Uudellemaalle. Meidän alueen kannalta on tärkeää, että päätöksenteko sosiaalipalveluista ja perusterveydenhuollosta pysyy omissa käsissä, Anette Karlsson kommentoi. 

Sosiaali- ja terveysuudistus ei ole ainoa iso kysymys itäiselle Uudellemaalle. Liikenneyhteyksien, ensisijassa bussiliikenteen ja pitkällä tähtäimellä junaliikenteen, kehittäminen ja parantaminen on tärkeää.

- Itä-Uudenmaan tulee olla luonnollinen osa pääkaupunkiseudun työssäkäyntialuetta. Tämä tarkoittaa, että meidän alueelta on päästävä helposti, edullisesti ja ilmastoystävällisesti liikkumaan pääkaupunkiseudulle ja takaisin.

Borgå Svenska Socialdemokrater, Ernestas Socialdemokratiska förening, Lovisa Svenska Socialdemokratiska förening, Pernå Socialdemokrater - Pernajan Demarit rf ja Sibbo Socialdemokrater ovat Finlands svenska socialdemokrater i östra Nyland jäseniä.