Siirry pääsisältöön

Loviisan seudun tukeminen tärkeää

Uudenmaan Demarinaisten varapuheenjohtaja 2015 ja eduskuntavaaliehdokas Anette Karlsson kiittää hallitusta Loviisan seudulle suunnattavasta lisäresursoinnista. Alue on nimetty äkillisen rakennemuutoksen alueeksi.
Toukokuussa 2014 tuli tieto, että Strömfors Electric Oy:n tehdas Ruotsinpyhtäällä suljetaan. Toiminnan alasajon seurauksena alueelta häviää 207 työpaikkaa kesään 2015 mennessä. Samanaikaisesti turkisvalmistaja Gemmi Furs on ilmoittanut lopettavansa toimintansa Loviisassa marraskuun 2014 loppuun mennessä. Tämä merkitsee työpaikan menetystä yrityksen n. 30 työntekijälle. Suorien työpaikkavaikutusten lisäksi alueelta on arvioitu häviävän n. 40 työpaikkaa, lähinnä palvelualoilta.
– Loviisan seudulla lisäresursointi tulee tarpeeseen. Alueelta on häviämässä liki 300 työpaikkaa vuoden 2015 loppuun mennessä. Kun aluetta uhkaa äkillinen työpaikkojen vähentyminen on valtion toimittava, Anette Karlsson painottaa.
Äkillisen rakennemuutosten alueilla tehtävien toimenpiteiden tulee olla nopeita ja joustavia ja perustua alueella laadittuun uskottavaan kasvusuunnitelmaan ja siinä tunnistettuun kehittämispotentiaaliin. Tämä on ainut tapa saada alue uuteen nousuun.