Siirry pääsisältöön

EU:sta on tehtävä vasemmistolainen

Euroopan Unioni (EU) on ollut kriisissä jo kohta viiden vuoden ajan. Työttömyysluvut ovat kasvaneet koko EU-alueella. Samaan aikaan oikeistopopulismi ja rasismi ovat nostaneet päätään. Pohjoismainen hyvinvointivaltio on uhattuna laajojen leikkauslistojen johdosta. EU:n johdossa on liian pitkään istunut oikeistolaiset itsevaltiaat. Nyt on aika pistää piste oikeistolaiselle leikkauspolitiikalle ja nostaa vasemmistolaisia arvoja kannattavia päättäjiä muuttamaan EU-politiikan linjaa.
Unionin sisäistä demokratiaa ja kansalaisten sille antamaa legitimiteettiä tulee vahvistaa. Myös jokaisen eurooppalaisen oikeus maksuttomaan koulutukseen, riittävään toimeentuloon, ihmisarvoiseen asumiseen ja osaamista vastaavaan työhön tulee turvata ja julkisten palveluiden elvyttäminen on aloitettava heti. Sosialidemokraattien on tehtävä hartiavoimin töitä Euroopan hyvinvoinnin ja oikeudenmukaisuuden lisäämiseksi, jotta oikeistolainen politiikka saadaan pysäytettyä.
Tulevissa eurovaaleissa, 25.5.2014, jokaisella EU:n kansalaisella on mahdollisuus vaikuttaa alueen tulevaisuuteen äänestämällä. Monet suomalaiset eivät ole kiinnostuneita eurovaaleista, koska “eihän kaukana Brysselissä tehtävät päätökset kosketa minua” tai “eihän pienellä Suomella ole vaikutusvaltaa”. Nämä ovat kuitenkin vääriä oletuksia. Todellisuudessa yhdellä kansalaisella on valtaa ja kyllä suomalainen europarlamentaarikko (meppi) voi vaikuttaa.
Monella suomalaisella on myös virheellinen käsitys meppien työstä. Mepit eivät toimi oman maansa edustajien kanssa samassa ryhmässä, yhdessä puolustaen kansallisia asioita. Mepit toimivat omien arvojensa mukaisessa ryhmässä, jossa on saman arvomaailman edustajia useasta EU-maasta. Näin eurovaaleissa, kuten myös eduskuntavaaleissa kansalaisen kannattaa äänestää ehdokasta, joka vastaa hänen omaa arvomaailmaansa.
Suomen kaltaiselle pienelle maalle EU ja tiivis kansainvälinen yhteistyö on valtava etu, eikä meillä ole varaa sulkea rajojamme!
Anette Karlsson