Siirry pääsisältöön

Stöd från Vanda till Anette Karlsson

Vanda svenska socialdemokrater understöder Anette Karlssons kandidatur i riksdagsvalet 2023. Karlsson var medlem i föreningen under sin studietid, då föreningen ställde upp henne i olika val. Karlsson fungerade bl.a. som medlem i Vanda bildningsnämnd åren 2012–2015.

Efter att Karlsson flyttade till Borgå och blev invald i stadsfullmäktige där, behöll föreningen kontakten med henne och understödde henne i riksdagsvalet 2019.

- Min politiska karriär började i Vanda och det känns bra att fortfarande ha stöd av kamrater som jag lärt att känna då. Vanda är en växande ort och i framtiden ser jag tågförbindelsen som en viktig möjlighet för att sammankoppla östra Nyland och Vanda-regionen.

Föreningen anser att Anette Karlssons framgång har blivit större för varje val och hennes meriter har ökat genom verksamheten som sakkunnig för tredje sektorns verksamhet i den socialdemokratiska riksdagsgruppen. Vid sidan av initiativrika ordförandeskap i Finlands svenska socialdemokrater (FSD) och vice ordförande skap för stadsstyrelsen i Borgå, har hon också lyckats balansera mellan akademiska studier och familjeliv.

- Anette Karlssons kreativa engagemang i sociala frågor och mänskliga rättigheter har imponerat på oss redan i början av 2010-talet, då hon bodde och studerade i Vanda, säger Kaj Andersson, ordförande i Vanda svenska socialdemokrater.