Siirry pääsisältöön

Terveiset kaupunginvaltuutetulta 16.8.2021

Terveiset kaupunginvaltuuston kokouksesta. Kesäkuun kuntavaaleissa valitut valtuutetut ovat tänään kokoontuneet ensimmäiseen kokoukseen. Mikaela Nylander (rkp) valittiin jatkamaan valtuuston puheenjohtajana. Lautakuntiin ja muihin luottamustehtäviin valittiin vanhoja tuttuja nimiä sekä uusia tuttavuuksia. Täältä löydät tarkemmat tiedot valinnoista: https://www.porvoo.fi/porvoon-kaupunginvaltuuston-paatokset.

Allekirjoittanut sai ilon ja kunnian toimia kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana yhdessä Elin Blomqvist-Valtosen kanssa (rkp). Olemme Elinin kanssa tehneet yhteistyötä monessa aiemminkin: esim. ensimmäisen Porvoo priden järjestäminen (missä toki oli monia muitakin mukana). Uudessa tehtävässäni pääsen vaikuttamaan porvoolaisille tärkeisiin asioihin samalla ja suuremmalla painoarvolla kuin edellisellä kaudella. Olen kiitollinen porvoolaisille ja puoluetovereille siitä luottamuksesta, jota minulle on osoitettu.
Tulevalla valtuustokaudella edessä on isoja asioita. Näistä myös valtuuston puheenjohtaja Nylander puhui avauspuheenvuorossaan.

Sosiaali- ja terveysuudistus on hyväksytty eduskunnassa, mikä tarkoittaa, että alueet perustetaan Suomeen. Itä-Uusimaa tulee olemaan oma alueensa, jonka sydämenä toimii Porvoon sairaala. Syksyn aikana on tärkeää keskustella siitä, miten sote-palveluita kehitetään meidän alueella. Iloista uudistuksessa on se, että sote-palveluihin suunnataan enemmän rahaa (ja alueen tarpeen mukaan). On myös hyvä asia, että Itä-Uudenmaan alueen päättäjät ovat kaikki Itä-Uudeltamaalta. Näin päätösvalta meille tärkeistä sote-palveluista pysyy täällä paikallisesti.

Toinen iso asia on keskustan kehittäminen – erityisesti torin alue on monella mielessä. Porvoo on kaunis kaupunki, jolla on potentiaalia kasvaa tursitikohteena ja sen myötä luoden palvelualalla uusia työpaikkoja. Tarvitsemme elinvoimaisen keskustan, jonne on helppo ja mukava tulla oleskelemaan. On löydettävä ratkaisuja, jotka huomioivat pienet ja suuret, kävelijät ja autoilijat – ja ennen kaikkea kokonaisuuden tulee olla esteetön.

Kolmas iso asia on mielestäni kouluratkaisut (jotka ovat siis vielä tekemättä): Kevätkummun liian pieni koulurakennus, Gammelbackan hyvinvointi- ja sivistyskeskus (joka sisältää Peipon koulun, kirjaston, hyvinvointikeskuksen).
Erittäin tärkeä ja mielestäni suurin kysymys koskee koronan jälkihoitoa – miten lapset ja nuoret saadaan voimaan taas paremmin? Meillä kaikilla alkaa olla ymmärrys ja voimat loppu.

Toivon, että mahdollisimman moni ottaa rokotteen (myös sen toisen), jotta saadaan rokotekattavuus nousemaan. Jokainen ihminen on arvokas, eikä kukaan toivo koronan tuomaa kuolemaa läheiselleen tai tuntemattomalle. Emme myöskään halua, että lapsemme ja nuoremme voivat huonosti rajoitusten ja eristäytymisen takia. Meidän tulee tehdä kaikkemme (toimivaltamme rajoissa), jotta lapset ja nuoret saavat sen tuen, jonka he tarvitsevat.
Jatkossa enemmän kuulumisia ajankohtaisista asioista kaupunginhallituksen varapuheenjohtajan roolissa. Ihanaa ja aurinkoista syksyä kaikille!