Siirry pääsisältöön

Valtuustoaloite: Porvoolaislapsille heijastinliivit

Porvoolainen kaupunginvaltuutettu Anette Karlsson (sd.) haluaa kaikille ykkösluokkalaisille heijastinliivit. Karlsson on jättänyt aiheesta valtuustoaloitteen kansallisena heijastinpäivänä 1.10.2017.

- Pimeä syksy on pian ovella. Heijastin on erityisen tärkeä kaikilla kulkijoilla, sillä pimeässä liikkuvaa aikuista on vaikea nähdä tienvarressa, pienestä kulkijasta puhumattakaan.

Aloitteessa esitetään, että Porvoon kaupungin tulisi selvittää mahdollisuus lahjoittaa kaikille uusille koululaisille heijastinliivit.

- On meidän kaikkien vastuulla, että pienillä koululaisilla on turvallinen koulumatka, myös syyspimeällä. Heijastinliiveissä liikkuvat lapset erottuvat hyvin liikenteessä ja erityisesti syyspimeällä heijastusliivi lisää lasten turvallisuutta huomattavasti.


Valtuustoaloite: Porvoolaislapsille heijastinliivit

Koulujen alkamisen myötä liikenteeseen ilmestyy enemmän pieniä liikkujia, joiden kokemattomuus ja spontaanit liikkeet saattavat aiheuttaa vaaratilanteita. Osa lapsista kävelee kouluun muutaman kilometrin matkan, joka sisältää myös tien ylityksiä.

Pimeä syksy on pian ovella. Heijastin on erityisen tärkeä kaikilla kulkijoilla, sillä pimeässä liikkuvaa aikuista on vaikea nähdä tienvarressa, pienestä kulkijasta puhumattakaan. On meidän kaikkien vastuulla, että pienillä koululaisilla on turvallinen koulumatka, myös syyspimeällä.

Esitän, että Porvoon kaupunki selvittää mahdollisuutta lahjoittaa kaikille uusille koululaisille heijastinliivit.