Siirry pääsisältöön

Fullmäktigemotion: Reflexvästar till barnen i Borgå

Borgå stadsfullmäktigeledamot Anette Karlsson (SDP) vill att alla förstaklassister får en reflexväst. Karlsson har lämnat en motion om saken på den nationella reflexdagen 1.10.

- Allt fler barn rör sig i trafiken då skolorna börjar. Barnens oerfarenhet och spontana rörelser kan orsaka farliga situationer. En del av barnen går fler kilometer till skolan, och vägen innebär ofta att man går över övergångsställen.

I motionen föreslår Karlsson att Borgå stad skall utreda möjligheten att ge reflexvästar till förstaklassister.

- Nu när hösten är här så är reflex mycket viktigt för alla, eftersom det är svårt att synas bra i det mörka höstvädret. Det är allas vårt ansvar att små skolbarn har en trygg skolväg.


Fullmäktigemotion: Reflexvästar till barnen i Borgå

Allt fler barn rör sig i trafiken då skolorna börjar. Barnens oerfarenhet och spontana rörelser kan orsaka farliga situationer. En del av barnen går fler kilometer till skolan, och vägen innebär ofta att man går över övergångsställen.

Nu när hösten är här så är reflex mycket viktigt för alla, eftersom det är svårt att synas bra i det mörka höstvädret. Det är allas vårt ansvar att små skolbarn har en trygg skolväg.

Jag föreslår att Borgå stad utreder möjligheten att ge reflexvästar till alla förstaklassister.