Siirry pääsisältöön

Suomi - uusi innovaatioiden maa

Hallituksen uusi kehitysministeri ja omistajaohjausasioista vastaava Sirpa Paatero (sd) kertoi Helsingin Sanomille (4.10.) että yksityistämisen sijaan hän hankkisi valtiolle uusia omistuksia esimerkiksi cleantech-yrityksistä. Hän korostaa, että Suomessa on osaamista erityisesti energiapuolella.
On hienoa huomata, että ministerillä on silmää tulevaisuuden kasvualalle. Valtion tulee investoida tulevaisuuteen ja pitää hallussaan strategisesti tärkeiden alojen tuotannontekijöitä. Näin luodaan uusia työpaikkoja ja parannetaan Suomen vientiä. Emme voi jäädä paikoilleen muistelemaan Nokian nousua ja laskua. Oli todella hienoa, että Suomen kaltaisella pienellä maalla on ollut mahdollisuus olla yhdellä alalla maailmanlaajuinen edelläkävijä usean vuoden ajan. Voimme oppia Nokiasta. Suomella on taas mahdollisuus olla edelläkävijä ja innovatiivinen, mikäli tahtotilaa löytyy.
Suomen tulee olla uusien innovaatioiden ja teknologian kehityksen kärkimaa. Suomalaisten korkeakoulujen vahvaa osaamista tulee hyödyntää yhä laajemmassa kaavassa uusien innovaatioiden ja yritysten luomisessa. Cleantech on tulevaisuutta ja Suomen tulee ryhtyä tuumasta toimeen. Nyt on aika investoida tulevaisuuteen.
Anette Karlsson
Cleantech on teollisuustoimialarajat ylittävää teknologiaa materiaali- ja energiatehokkuuteen, uusiutuvaan energiaan, vesien ja materiaalin kierrätykseen ja ympäristön hallintaan.
Kirjoitus on julkaistu 15.10.2014 Itäväylässä.