Siirry pääsisältöön

Valtuustoaloite: Valaistuksen parantaminen Gammelbackassa

Kuvittele olevasi pimeässä puistossa, jossa et hahmota mihin päin olet menossa, mitä ympärilläsi on, tai miten pääset pois. Pimeään jääminen on pelottavaa. Onneksi sellaisiin paikkoihin törmää harvoin, sillä kaupunkitilojen turvallisuus ja käyttäjien turvallisuuden tunne huomioidaan jo suunnitteluvaiheessa. Välillä pimeitä alueita kuitenkin jää keskelle asuinalueita tai tärkeiden kulkuväylien kohdalle. Näin on päässyt käymään Gammelbackan Tornipolku 5:en ja Viertotien väliselle kulkuväylälle, joka on tärkeä kulkuväylä mm. läheiselle bussipysäkille.

Kaupungit elävät ja ihmiset liikkuvat ympäri vuoden ja vuorokauden, myös öisin ja talven hämärissä. Turvallisuus tai turvattomuus nousee esiin etenkin silloin. Nyt kesä ja valo ovat täällä – syksyä odotellessa on sopiva aika suunnitella ja parantaa puistojen ja muiden kaupunkitilojen turvallisuutta ja valaistusta.

Olen laittanut Gammelbackan Tornipolku 5:en ja Viertotien välisen kulkuväylän pimeyteen ja valaistuksen tarpeeseen liittyen useamman palautteen kaupungin viranhaltijoille ja ePorvoo -palautekanavan kautta. Kyseiset viestit eivät kuitenkaan ole johtaneet tilanteen korjaamiseen tai edes vastaukseen.

Esitän, että Porvoo ryhtyy mahdollisimman pian toimiin, jotta Tornipolku 5:en ja Viertotien välisen kulkuväylän valaistus saadaan toteutettua.

Anette Karlsson (sd.)