Siirry pääsisältöön

Avoin kirje Uudenmaan demareille

Viimeisten vuosien aikana olen oppinut paljon ja tutustunut moniin mahtaviin ihmisiin. Demariaktiivina olen saanut olla mukana rakkaan liikkeemme toiminnassa monessa eri muodossa, mm. kunnallisvaaliehdokkaana, Demariopiskelijoiden puheenjohtajana sekä Finlands svenska socialdemokrater FSD:n hallituksen jäsenenä. Nyt olen saanut mahdollisuuden olla SDP:n eduskuntavaaliehdokkaana Uudellamaalla.
Puolueen kannatuksesta käydään liikkeessämme aktiivista keskustelua. Globaalissa maailmassa, jossa markkinoiden voimat murentavat hyvinvointivaltion rakenteita tarvitaan solidaarisuutta, tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta – sosialidemokratiaa.
Suomalainen hyvinvointivaltio perustuu laajalle veropohjalle, korkealle työllisyysasteelle sekä universaaleille ja laadukkaille julkisille palveluille. Nyt olemme käännekohdassa, jossa hyvinvointivaltiota on uudistettava. Meidän sosialidemokraattien tulee avata hyvinvointivaltion ylle sateenvarjo, joka sisältää sosiaalisen, taloudellisen ja ekologisen kestävyyden. Kehittämällä tasapuolisesti näitä kaikkia osa-alueita voidaan hyvinvointivaltio turvata myös tulevaisuudessa.
Pohjoismainen hyvinvointivaltio toimii kuten tikapuut, joiden avulla jokaisella kansalaisella on taustastaan huolimatta mahdollisuus kavuta. Kuitenkin meillä on suuri joukko ihmisiä, jotka elävät köyhyydessä, joka usein myös periytyy. Suomeen on syntynyt niin sanottu työväenluokan alaluokka, jossa ihmiset ovat matalasti koulutettuja, tekevät pätkätöitä, elävät epäterveellisesti, käyttävät liikaa alkoholia ja kuolevat eläkeikään päästyään. Tämä on sosialidemokraateille ja hyvinvointivaltiolle skandaali. Meidän on varmistettava, että hyvinvointivaltio myös tulevaisuudessa mahdollistaa jokaisen nousun, perhetaustasta riippumatta.
Oikeistolaiset poliitikot ovat vastanneet talouskriisiin ylimitoitetuin leikkauslistoin, väläytellen palkkojen alentamista ja työehtojen heikentämistä työpaikkojen luomiseksi. Nämä toimet ovat kuitenkin johtaneet vain taantuman syvenemiseen ostovoiman häviämisen myötä, sekä pirstoneet jo ennestään epävarmoja työmarkkinoita vahvistamalla pätkätyökehitystä.
Mielestäni oikeudenmukainen tulonjako ja universaaliset julkiset palvelut ovat tärkeitä vakaan taloudellisen kasvun aihioita. Sosiaaliset tulonsiirrot eivät ole kulueriä, vaan yhteiskunnallisen vakauden turvaajia. Säästöjä tarvitaan, mutta ei ole kestävää ajaa hyvinvointia ja koulutusta maanrakoon säästöhurmiossa! Suomen tulevaisuuden tiellä tulee olla investointeja ja visioita – kuka sijoittaisi Suomeen, jos emme edes itse sitä tee?
Tervetuloa mukaan tukiryhmääni. Kaikkia tarvitaan, ja jokaisen panos on tärkeä. Pelastetaan ja uudistetaan hyvinvointivaltio yhdessä.
Kiitos kaikesta tuesta jota olen jo tähän mennessä saanut. Tästä se alkaa.
Jos haluat taloudellisesti tukea kampanjaani, voit tehdä sen lahjoittamalla haluamasi summan kertalahjoituksena tai kuukausittain puolueosastoni Vanda svenska socialdemokrater tilille: IBAN:  FI67 150 43000 1088 22
Kertyneet varat käytetään eduskuntavaalikampanjaan. Lahjoittajien nimet ja tukisummat ilmoitetaan viranomaisille vaalitilityksen yhteydessä.
Toverillisin terveisin,
Anette Karlsson