Siirry pääsisältöön

Suunnanmuutoksen aika on tullut

Suomi on viimeisen vuoden aikana muuttunut huvipuistoksi. Yhtenä hetkenä olet “kauhujen talossa” ja seuraavana Vekkulassa. Suuria uudistuksia valmistellaan kulissien takana ja vauhti on kovempaa kuin vuoristoradassa. Yhteiskuntamme tulee olemaan hyvin erilainen tämän hallituskauden lopussa. Tarpeellisesta sosiaali- ja terveysuudistuksesta on tullut historiamme suurin yksityistämisprojekti. Sipilän hallituksen sote-malli tulee lisäämään kustannuksia ja heikentämään palveluita. Lisäksi kansalaisten mahdollisuudet vaikuttaa päätöksiin olisivat olemattomat. Maassamme vallitsee yksityistämisvimma ja demokratiavaje. Nyt tarvitaan suunnanmuutos.
Me voimme yhdessä saada hallituksen muuttamaan suuntaa. Siitähän nykyhallitus alkaakin olla tunnettu. Ensin esitetään toinen toistaan hullumpia suunnitelmia, ideat saavat kansalaisilta ja oppositiolta täystyrmäyksen, jonka jälkeen niitä vedetään yksi kerrallaan takaisin. Viimeisimpinä esimerkkeinä päivähoitomaksujen korotukset, yli 75-vuotiaiden vammaisten palveluiden heikennykset ja veteraaneihin kohdistuvat leikkaukset. Hallituksen soutaminen ja huopaaminen on myös historiallista, sillä samanlaista tietämättömyyttä ja päättämättömyyttä ei ole aikoihin nähty.
Ensi kevään kunnallisvaaleissa kansalaiset voivat näyttää hallitukselle, että epäoikeudenmukaiset ja massiiviset leikkaukset sekä kansallisomaisuutemme ja palveluidemme yksityistäminen ei käy päinsä. Jokaisen sosialidemokraatin, jokaisessa kunnassa tulee lähteä liikkeelle.
Tällä hetkellä 36 prosenttia kunnanvaltuutetuista on naisia. Samaan aikaan 90 prosenttia sosiaali- ja terveyspalveluiden henkilöstöstä on naisia. Nyt jos koskaan tarvitaan enemmän aktiivisia naisia vaalikentille ja kunnanvaltuustoihin taistelemaan oikeudenmukaisen ja hyvinvoivan yhteiskunnan puolesta. Kaikkia tarvitaan ja meidän jokaisen tulee antaa oma panoksemme sosialidemokraattisen vaalivoiton ja Suomen suunnanmuutoksen saavuttamiseksi.
Anette Karlsson